Étkek

Nagyon elkényeztetlek titeket, mert elég sokat írok mostanában, bár ez akkor azt jelenti, hogy van miről :-). De ha elkezdek majd dolgozni bitos nem lesz ez így. Merthát igen, még nem dolgozom, eddig csak nyaralás volt, városnézés, felfedezée, hozzászokás a környezethez.

Szóval szóljon most egy kis rész arról, hogy mit is lehet itt enni.
Hát először is rengeteg lehetőség van itt a különböző étkek kipróbálására, és még ha akarnád se tudnád elkerülni a napi legalább 1 nem otthoni étkezést, mivel itt a helyi csapatépítő program a kajálás. Naponta 2x együtt eszel valakivel, mert mindenki csak kajálni hív. Itt nincs olyan, hogy igyunk meg egy kávét, koktélozzunk este, gyere fel hozzánk. Nem, együnk együtt!!! Ha akarod ha nem :-)

Egyenlőre ezt nem bánom, mert annyi féle dolgot lehet itt enni, amit otthon nem nagyon, vagy csak nagyon drágán. Pl mindenféle tengeri izé, rákok, homár, osztriga, halacskák...
A legtöbb kajálda kínai (de félreértés ne essék az otthoni kínaihoz semmi köze. Se a kinézete, se a szaga, se az íze, se az ami benne van), de simán ehetsz, táj, japán és indiai kaját is. Ha keresed van nyugati kajálda, de azok drágábbak. Van itt is pár gyorsétkezde (Meki, Burger King, KFC, Subway, egyéb), vannak pékségek sok fini péksütivel és nyomul itt is a Starbucks (kávézó) 1000el.


Az árak tekintetében a minden utcasarkon található Food Courtokban érdemes enni, mert itt egy rendes adag kaját kapsz , sokszor levessel együtt 2-4$-ért (240-480FT), multkor Siddel ketten laktunk jó 360FTból :-) Persze egyikünk se nagyétkű, de velem olyan még nem fordult elő, hogy ne hagytam volna ott legalább a kaja felét, nem birom megenni olyan sok :-). Pasiknak ideális hely!! Hozzá kell tennem a gyomrom rendese össze volt szűkülve az elején, nem is ettem 2 napig semmit :-), fogytam is már vagy 3 kgt tuti egy hét alatt!

Na szóval a Food Courtok olyan helyek, ahol sok, 5-15 kajálda van körbe, középen meg asztalok. Kihozzák a kaját, amit megrendeltél, mindig pontosan adnak vissza és tiszták. Egyenlőre nincs jobb fényképem róla.

Ha már éttermizáltabb formában akarsz enni, akkor már 5$tól egéyzen 25$ig találsz kaját, de az átlag a 6-12$. És a kaja semmivel sem jobb, csak az egy étterem, vagy egy olyan Food Court, ami egy bevásárlókpban van benne.

Nézzük mit lehet enni:
Osztriga leves, kicsit ecetes ízzel, szokásos kínai tésztával


Ropógós tészta közepén fincsi tengeri állatokkal, édes szószal:


Vastagabb tészta tojással, csirkehússal, zöldséggel és rákocskákkal:

Ahogy eddig tapasztaltam itt nem érdemes marhát enni, mert valahogy nem az igazi, legalábbis nekem nem jöttek be!

Itt a kedvenc pékségem, ahol vicces tortákat is lehet kapni, főleg, hogy nyakunkon a karácsony.


ez egy narancsos, mazsolás sajtal megszórt izé. Baromi finom volt:

Vettem egy másik péksütit is, ami megvolt szórva valamivel. mikor otthon beleharaptam rájöttem, hogy szárított hal volt ráreszelve!! Igen! De ezt még lehet fokozni, mert a belsejében meg valami fehér izé volt, hát gondolhatjátok, h mire hasonlított... rögtön elment az étvégyam is tőle, gyorsan meg is szabadultam tőle :-)

Amúgy mivle itt ilyen olcsó a kaja, ez emberek alig tartanak otthon ennivalót, mindenki inkább eljár kajálni. Régebbi időkben még egy fiú is szaladgált az utcákon kolompolva, h kér e valaki ebédet, mert akkor hoz neki. Csak le kellett neki dobni pénzt.

Na akkor jó étvágyat!

Category: 0 comments

No comments: