Dolgokról úgy általában

Már több min egy hete itt vagyok!!!
Sokszor oly távolinak tünt ez a dolog, de most tényleg itt vagyok.
Kezdeti nehézségek után a dolgok kezdenek a helyükre kerülni. Kezdenek új emberek sorakozni körülöttem. Egyre több új ismerősöm van, akit fel lehet hívni, ha van valami. A gyakornokokból kovácsolódott közösségről mindig sokat lehetett hallani, viszatért gyaksziktól, de mikor te is megtapasztalod ezt, akkor veszed csak igazán észre, hogy mit kaptál. Külföldön a gyakornokok lesznek a "családod", velük lógsz, velük bezsélgetsz és tudod, hogy rájuk mindig számíthatsz!! Mert ők is átérzik, amit te is. Ők is ugyanebbe a cipőben járnak. Ők is hátrahagytak mindent és eljöttek, eljöttek otthonról egy olyan világba, melyről lehet könyveket olvasni, lehet emberekkel beszélgetni, de csak akkor tudod, hogy hol vagy ha már megérkeztél! Ez egy hatalmas utazás kezdete, olyan dolgokkal, amit előtte nem értettünk. Akármennyire is kemény legény valaki, az elszakadás az otthoni környezettől megvisseli az embereket! Mégha ezt sokan nem is valják be. Minap palacsinta partit rendeztünk nálunk. Jean-Nic csinálta a jóféle kanadai palacsintákat persze Juhar sziruppal!!!! Na és kb 17 ember volt itt nálunk, 17 ember egy szobában 14 különböző országból!!! 5 kontinensről!!!! Elkezdtünk beszélgetni és ahogy egy ember megnyílt és elmondta mennyire nehéz volt neki az elején, sorra szólaltka fel az emberek és mondták el saját, hasonló történetüket. Mindenkit megviseltek a kezdetek. Fiúk sorra mondták, hogy volt mikor könny csorgott a szemükből... és itt senki nem szégyelte elmondani, hogy voltak nehéz idők is. Valaki pár nap alatt túltette meagát, de van akinek 2 hónap kellett, hogy ne sírva feküdjön le :-)
Szomorú ezt hallani és félreértés ne essék, nem azért mondom azt, hogy eltántorítsam az embereket a külföldi munkától, csak szeretném én végre elmondani, hogy ez nem mindig olyan egyszerű.
Mert hiszen, ha valaki hazajön külföldről és megkérdezzük milyen volt, azt feleli MARHA JÓ!!!
És ez igaz is! Én se véltlenül írok olyan jókat! Mert ezt az élményt tényleg mindenkinek át kell élnie, de szeretném ha tudnák az emberek, hogy lesznek nehéz pillanatok, amik ahogy mulnak a napok, egyre távolodnak, lassan csak a szép dplogok maradnak, és 2 hét után már senki nem emlékszik a nehéz éjjszakákra.
Szóval tényleg a gyakornokok erős közösséget formálnak!!!!

Képek a partiról:
Jean-Nic és az igazi Juhar szirup!!! (Asia Pacific GN ER-osa) vele lakom most:


Rina (Asia Pacific GN Project Manager), leendő lakótársam Kenyából:


Bryan from USA, ő is itt lakik és építész a lalkem:


Irina Ukrajnából, imádnivaló, gyarekeket tanít:


Háttérben a lakásunk részletetit figyelhatitek meg, tudjátok most itt lakom ideglenesen a fiúkkal, még nem találok valamit magamnak. Illetve Rinával megdumáltuk, hogy együtt költözünk valahova! Jövő héten megyünk megnézni egy lakást. Ha teszik beköltözünk. Lakást találni amúgy itt nem olyan egyszerű, mint az az ember gondolja. A 360FT-os kaja, 2000FTos taxi és 6FT, per perc telefon hazájában a lakások, illetve szobák bérleti díja kompenzálja ezeket. Egy átlag szobáért 118.000FT-ot kérnek el!!!! Nem haudok!!! Ez csak egy szoba, egy 3 szobás lakásban. ez 900 $, de can szoba 1500$ért is :-), hozá kell tenni, hogy 2 fajta lakás van itt, a HDB-k, amiket az állam építtetett és már szobáját 500$tól ki lehet venni. Ezek egyszerű, hatalmas nappalis, ebédlős, konyhás, 3 szobás, erkélyes lakások 2 fürdővel, de olyan nehezen lehet hozzá jutni, hogy csak na!!! Nekem még nem sikerült!!!! Amúgy a fiúk most ilyenbe laknak. A másik fajta lakások a condók, ahol a lakások minősége és berendezése egy puccos, baromi gazdag magyaréhoz hasonlít. ezehez tartozik úszómedence, konditerem, teniszpálya, zárt kert, őrök, portás....

Szóval mi ép ezt a problémát próbáljuk kiküszöbölni Rinával.

Amúgy, itt folyamatos 30 fok van!!! néha kibirhatatlan! Ha szerencsénk van esett és csak 26 fok van, ha nem tűző nap és 32 fok! Persze barnulni nem lehet. Az tmondjákák ez a tél... fasza, akkor milyen a nyár????? Itt van a monszún is, tehát minden nap esik. De ezek nem olyan esők, mint otthon, előtte utána, közben rögtön süt a nap, és az eső se tart egyszerre csak fél, max 2 órát. ritka a hoszzú esőzés. A páratartalom 100%, tehát kemény 10 perc alatt le lehet izzadni! Este tusolsz, reggel úgy ébredsz, mint aki lefutotta a maratont, pedig éjjel nappal megy a légkondi!!! Már kezdek hozzá szokni, mert előtte nem nagyon birtam, de nem nagyon van itt más választás. Persze az italok jég hidegek, álandó torokgyulladásom van mióta itt vagyok.
Amit nem értek még, hogy miért kell minden épületet agyon lllégkondizni? Bent mindenhol 15 fok van. Persze meg lehet fagyni.

Category: 2 comments

2 comments:

Viktoria said...

Drága Boca!

Átérzem amit érzel, de remélem, azért sirás meg ilyesmi nincsen! Mert nagyon jó külföldön lenni!!! Önállóságra tanit, egy csomó új élményt ad, meg még sorolhatnám. Anyukámnak szoktam mondani mindig mikor nyafog hogy hiányzom meg hasonlók: nem akaratomon kívül tartanak itt, hanem ez volt az ÉN választásom, és nagyon élvezem. Úgyhogy csak ezt tudom neked is mondani: élvezd ki, amennyire lehet! Ha rossz hangulatodban vagy, csak gondolj arra, mennyire szerencsés vagy, hogy ott lehetsz. És hogy mennyit ad ez a személyes fejlődésedhez! Nekem ez sokat szokott segiteni.

Na millió puszi, nagyon szeretlek!
Viki

Boca said...

:-)
már vártam a jelentkezésedet!!!
hát igen... köszönöm, a gondolataiat, sokat segítenek ah nak az emberek!!!

és hát ha nem lennének az életben nehézségek, nem lene mivel megkküzdeni!!!!!