Aug

Hát ahogy az ember elkezdi élni a mindennapokat egyre kevesebb érdekességet tud leírni. Ezzel én is így vagyok. Minden nap ugyan úgy telik. Reggel felkelek, megyek dolgozni, onnan hétközben ált haza, evés, mosás, TV nézés, beszélgetás otthoniakkal aztán alvás.

A hétvégék meg olyan gyorsan elrepülnek. Néha elnézünk valahova S'poreon belül vagy megyünk vacsizni a csajokkal esteleg buli és ennyi.

Tényleg most voltunk egy Svájci étteremben ami úgy néz ki mient egy svájci hegyi kis vendéglő. mikor belépsz kapsz egy kártyát és mikor veszel valamit akkor arra charge-olják föl és mikor távozol odaadod a néninek az ajtóban és fizetsz annyit ami rejta van. Az egész étterem egy piac féleség. Mész körbe és mindenféle ételeket készítenek előtted és amiből szeretnél abból kérsz.
Szóval nagyon kis hangulatos volt a hely és még a kaja is nagyon finom volt. Ja és végre valahára nem kellett a hülye kínai kaját enni. komolyan mondom már hetek óta nem ettem kínait. Inkább főzök és viszek magamnak, vagy maláj kaját eszem vagy elmegyünk valahova ebédelni a csajokkal mert egyszeren nem kívánom a kínait.

Persze egyre jobban hiányzik az otthoni kaja.

Na itt szeretnám qpernek üzeni, hogy a kancsós sör itt is menő, bár azt inkább akkor szoktuk venni ha többen vagyunk és akkor egyszerre kitöltjük, és emelett kevesebbet fizetünk mintha mindenki vett volna egy pohár söri börit.

Ja igen Rina egyik főnöke meghivott minket vacsorázni a minap és megnézni nála az olimpia zárót (Hozzáteszem aki nem tudná, hogy Magyarország 21. helyen zárt 204ból, ami szerintem sép teljesítmény! Hajrá vizi sportok!!!!!!!!) na szóval ezzel az 50 éves, okos bár magányos indiai fickóval voltunk valami eldugott kis nyugati kaját is áruló helyen enni, ahol csak angol sörök voltak. Szóval lehetett jó sört inni. Ja a svájci étteremben is volt jó német sört. Warfstainer, na hát nem is hittem hogy az milyen jól fog esni. mikor az ember megizleli a nem olyan jó sört, akkor rájön, hogy melyik is a finom sör. Na akkor már megjegyzem hogy a hőn áhított Heinekkenem sem olyan jó errefelé... vagy másfelé sem???

Majd töltök fel képeket ha nem leszek lusta feltölteni a batteryt.

Barátok. azt mondtam hogy rina maradt az AIESECes éve után és beállt az ABN Amro bankhoz dolgozni? Ami ugye öszeolvadt az RBSel (Royal Bank of Scottland) ugyhogy most ott is nagy átalakulások lesznek. Hazem is gondolkodik hogy marad, Ana is ittmarad a barátjával és Natasha is a párjával. Szóval mostmár rajtunk a sor, hogy kitaláljuk merre tovább.

Na uyge itt kezdtem el gondolkodni hogy akkor hogy is lesz ez a fizetés dolog jövőre, adók meg ilyenek. Mert ugye most tréni munkavállalási engedélyem van de ha rendes munkavállalói engedélyem lesz akkor fizetni kell 20%adót. A cég ez esetben enm fizet utábad semmit. MEg helyetted sem. Na gondoltam ez milyen szívás hogy ilyen sok... de aztán asszem otthon se lene sokkal jobb a helyyzet. Viszont 1,5 év mulva, azaz nekem már csak fél év mulva lehet ideglenes tartózkodása engedélyt kapni, amikor S'poriként kezelnek, tehát 7, 10, 12% adó lusz 20% a nyugdíj alapba, amit x idő után ugy kezelnek mint egy bankszámlát, tehát ha bent van a pénz akkor kamatozik, akkor és anyit veszel ki amennyit akarsz, befektetheted....

Aztán autók. Ha autót akarsz venni fizetned kell 10.000 vagy 20.000 singapúri dollárt. Miért mert az állam le akarja csökkenteni az autók számát a városban. Vannak autópályák is singaporeban, 4 asszem ha arra rámész fizetsz, ha parkolsz az sokba kerül, a benzinért is sírnak de az szerintme jobb mint otthon. De van egy nagyon okos kis kértyájuk minden autóban meg motoron és ha parkolsz vagy rámész a fizetős útra akkor egy masina automatikusan leveszi róla a pénzt. Szóval ez asszem nem butaság. Ja és nem látsz öreg autókat az úúton. Miért mert a 10 éves autókat az állam nagy boldogan megvásárolja neked kedvező áron, hogy ne károsítja a levegőt te meg persze nagy boldogan eladod és veszel egy másikat. Itt ugy is mindenki részletre vezs autót. Az állam meg eladja indonéziának, srilankának....

Na elmélkedni most se nagyon volt időm, de majd legközelebb.
Ja és holnap után jön Muffi!!! Juhééé!!!

Category: 2 comments

2 comments:

Qper said...

A Warsteiner sorre gondoltal? :) Kovezzel meg, de en a Heinekent sosem tartottam sokra. Ez a kancsozas egyebkent megeroszakolja a sorozest.

Boca said...

Igen arra :-)

Hát én inkább kancsózok, ha így óccsóbb!