Indonézia

Kínai után szabadon úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk Szumátrát.
Ugye az Indonéziai szigetvilág 4 nagy szigetcsoportból áll: Szumátra, Borneó, Jáva, Celebesz és Új Gínea. Asszem ez 5 volt :-)
Szumátra egy érdekes állatfaj, mert szerintem erről már mindenki hallott, de 1 várost nem tudna megemlíteni benne.

No az ötlet úgy jött, hogy csináljuk valamit május második hosszú hétvégéjén, ami egy muszlim ünnep.
Ok, menjünk el hajóval Indonéziába, ami csak 45 percre van tőlünk.
Fasza. És akkor ott leszünk 3 napot.... Na ez már annyira nem király, mert ahogy hallottuk a város ennyire nem érdekes.
De van ott egy reptér. Ok, akkor menjünk valahova. Ok, repüljük tovább Padangba. Na és ott mi van, hát ott se sokminden, de sebaj, onnan már csak 2 óra Bukittingi. Cool.

Szóval mit tanultunk ma, hogy Szumátrában a turista látványosság egy kisváros, amit Bukittinginek hívnak.
Szombat délután oda is értünk. rögtön egy jóféle vacsorával kezdtük, kókuszos csirke rizsel. Isteni volt. Utána barnacukros rizs, gyümölcsökkel és kókusszal.





Ezután elmentünk körülnézni, milyenek az utcák, volt egy kilátó rész is, ahova lovaskocsoval mentünk fel, voltunk földalatti menedékhelyen, amit a japánok ellen építettek az indonézok.

A kukoricás néni. Tüzön megkapatja a kukoricát, megkeni vajjal, leönti sűrített tejjel és vissszarakja a tűzre... nyami..
Otthon ki lehet próbálni nyársalás közben.



Apa, ezt csak neked!

Meg kell, hogy mondjam, nekem nagyon hasonlított Indiához ez a része indonéziának. Az emberek hasonlón barátságosak, na jó nem annyira, mint indiában, itt is örülten vezetnek, aki nem szokott hozzá az állandó előzéshez,a z itt nemnagyon tud autót vezetni. Az embernek legalább egy pár napig figyelnie kell, hogy milyen sajátos szabályokat alakítottak ki, hogy elkerüljék a baleseteket amellett, hogy mindenki előz mindenkit éllandóan, a motrok minden 2 autó kőztt szlalomoznak, miközben az autó is előz egy másikat. Az hogy jönnek veled szembe is, az már pár nap után fel se tűnik.

Aztán minden baromi olcsó. Egy vacsora, desszertel, kávéval és frissen csavart gyümilével kemény 500Ftba fájt.

Aki túl gyorsan nézett rá a képre, annak elárulom, a baloldali vagyok én :)
A másik szőke  lány Maja a Horváth, Ukrán, Német lány, aki Canadában él :-)
No comment... 

Voltunk egy indonéz táncmulatságon. Másfél órás volt és 40 perc muéva nagyon unalmas volt :-) mondjuk a végére hagyták a jó részét, a tányéron táncolok, aztán széttöröm a lábammal és sok széttört tányérdarabon táncolok és nem vágom meg a lábamat...


Hát ezt esküszöm ki akartam próbálni... Kaki szörp... de inkább besöröztünk...

Mivel ez egy muszlim ország senki nem iszik, emiatt egy sör kb 100-150 Ft volt. Ami Singapore után baromi olcsónak számított. Ezt Grahammel nem hagyhattuk ki, persze eleinte próbáltutk titkolni, hogy iszunk... köztéren...

Ez pedig annyira nem látszik, de akora palacsinta, hogy ketten enm birtuk megenni. Jó vastag és telerakta a muksó banánnal meg csokival megkente vajjal a tetejét, összecsukta és felszeletetle... ja mindezt 200Ftért...


Másnap elzarándokoltunk megnézni milyen is egy rizsföld. El se tudtam képzelni, hogy a rizs termesztés ilyen fontos indonéziában. Mindenki azt termeszti. Érdekes volt látni a teraszokat, és ahogy megoldják a víz folyamatos lefolyását :-)



Rotációs eke... vagy nem?

Na az egész rizsföldes móka után mentünk az esőerdőbe kirándulni, nemcsak azért, hogy elmondhassuk, h
ogy mi már ott is voltunk, hanem mert csupán 1 órányi erdőmászásra található a VILÁG LEGNAGYOBB VIRÁGJA!!!!!
Nem hazudok! 18 hónapig fejlődik és akár másfél méteres is lehet. Mi mondjuk csak egy 60cmeset láttunk.
Mondjuk mégegyszer biztos nem másznék annyit érte. Már mindenem saras volt a végén :-) a cipőmből még most se tudtam rendesen kiimátkozni...
Csőrendszer...
Buffaló, buffaló, buffaló...
Csili ültetvény:


Na ő az:


Fahéjj fa és én :-)
Ezüst csinálós bácsi.





Voltunk Indonéz esküvőn is. A férj meg a feleség egész este bent ül egy feldíszített teremben és fogdja a jókivánságokat míg a jónép kint vigad. Na mondjuk az a vigadás se olyan mint itthon. Eléggé visszafogják magukat.
Mondjuk szerintem azt, hogy mentünk külön élvezték, mert fejenként adtunk nekik egy kis fagyiravalót, szóval a vacsora árát, amit ettünk vissza is adtuk :-)
Minek inánk üvegből, ha van zacskó is meg szívószál...


Category: 6 comments

6 comments:

Jaq - Jakab Zoltán said...

Wow Boca. Én kérek elnézést, Szingapúri fizuval lehet más országokba ruccanni! Szépeket látol!
Ide mikor jössz? Van néhány extrémia meg minden összezsúfolva egy szigetre :)

Légy jó felfedező!

Jaq

Boca said...

hét igen, ilyen ez a szingapore... az itteni fiztés nagyon jónak számít külföldön, a környező országokban... szóval ha valaki szingaporeba jön gyakorlatra nemcsak szingaporet ismeri meg, hanem a környéket is.

Hogy mikor megyek arrafelé... hát kitudja... az még neekem is drága..

Jaq - Jakab Zoltán said...

ŐŐŐ 500 Ft ból fejedelmi nagyon sok fogásos vacsorát eszel... ez nem drága :)

Boca said...

az odajutásra gondoltam, h drága.

Qper said...

Indonézia a világ legnagyobb muszlim országa. (már amennyiben fltételezzük, hogy a távoli galaxisokban létezik élet, és nincsenek az ottani létformák között nagyobb muszlim közösség:) ) A rafrezia nem volt büdös? Gyerekkoromban azt olvastam, egy Attemborough könyvben, hogy dögszaga van, amivel odavonzza a döglegyeket. Egyébként az eldugott borneoi dzsungelben még mindig fedeznek fel új fajokat. Állítólag némelyüknek nincs természetes ellensége, így nagyon barátságosak az emberrel. Ez az eddigi tapasztalatok alapján nem túl hosszútávú perspektíva evulúciós szempontból... :((((

Qper said...

Nem vásároltál be olcsó műszaki cuccokból? :)