Fekete vagy fehér?

Vajon a világ fekete vagy fehér?

Vajon egy út van mindenki számára,a mire csak rá kell ralálnia és akkor minden rendben lesz?
Vagy több irányba is mehetünk és tööbb dologból is ki tudjuk hozni a legjobbat?

Két éve Szingapúrban... kevés is, sok is... olyan terepen járok, ameddig álmaimban és terveimben még nem jutottam el. 13 évesen Kanadában járva döntöttem el, hogy én külföldre akarok menni fősuli után. Nem tudtam hogy és hova csak azt tudtam, hogy ki fogok menni. Ez a gondolat sosem hagyott el.
Aztán teljes véletlenségből megtalált az AIESEC. Az első dolog, amit kérdeztek, hogy ki akarsz e menni külföldre? Akkor itt a helyem felelték. Onnantól fogva már azt is tudtam, hogy HOGYAN fogok kimenni.
azt is mindig tudtam, hogy nem csak fél v 1 évet akarok kint tökteni, hanem kint karok élni valahol. Ahol már beissza a bőröd a külföld illatát, ahol úgy néznek rád az emberek mint egy szokásos dologra és ahol körül nézek az otthonomat látom majd.

Még le sem diplomáztam, de már Szingapúrban voltam. Két éve nyomom már itt. A fent leírtakat a magaménak érem. Úgy járkálok, hogy ismerem a sarkokat a fákat, az eső előtti csendet és a 90%os páratartalom ázsiai illatát.
Mikor először megérkeztem volt valami furcsa dolog a levegőben, volt a egésznek egy különleges illata. Néha napján még most is érzem ezt az illatot és olyankor végig fut a hátamon a hideg és lelkemben újból megrezzen az első lépések izgalma és tudom hogy megérte. Megérte, mert az álmaim után jöttem, sosem kételkedtem benne, hogy én kijutok valahova és itt vagyok.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy olyan helyen lakom, ahova mások nyaralni jönnek. Talán ezért is kicsit mindig úgy érzem, mintha 2 éve nyaralnék :-)

Szóval eddig terveztem az életem régebben. És most itt állok és folytathatom a tervezést.
Maradhatok Szingapúrban, élvezhetem a meleg időt, a kedvező adózást és az élet e fajta módját.
Vagy tovább állhatok...

Tegnap jöttem haza. Otthon töltöttem majd majd 3 hetet. Nagyon jó volt. Találkozni megint a barátaimmal, a családommal együtt tölteni a karácsonyt, ismét járni magyarország utcáit...
Aztán most megint itt és munkálkodom a következő célom kidolgozásán!

Category: 3 comments

3 comments:

Band of Brothers said...

Szia, Gergő vagyok. Bocsi, hogy ilyen ismeretlenül írok, de most találtam a blogodra és nagyon szívesen beszélgetnék veled privátban a kinti életről, ha nem veszed tolakodásnak...
A mailcímem : volpe7@freemail.hu

Nem akarlak zavarni, csak ha van felesleges időd, megköszönném ha jelentkeznél...Üdv,Gergő

loedix said...

Szia Boca,
Bálint vagyok, én is ismeretlenül írok neked mert rábukkantam a blogodra (tegnap érkeztem meg Singapurban)... Ha van kedved, nagyon örülnék ha lenne néhány tipped vagy ismered az itenni magyar társaságot !-)

üdv

Bálint

blvarkuti@googlemail.com

loedix said...
This comment has been removed by the author.