Beköltöztünk

Nos beköltöztünk az új lakásba. ugyan azon a környéken van mint a másik. kicsit közeleb i a város kphoz és a munkahelyemhez.
Egy 3 szobás condo, medencével meg ilyenekkel. rina meg én lakunk a 2 kis szobában és kiadtuk a nagy hálószobát. Egy német srác költözött be aki itt tölti gyakorlatát. Remélem minden oké lesz a fiúval.

Egy hónapos lakáskeresés eléggé kimerített minket. Állandóan lakásokat néztünk, meló után meg hétvégén egész nap. CSak rohangáltunk a városban fel s alá. Rengete lakást láttunk de a legtöbbe nemvolt kedünk beköltözni. A probléma mondjuk az volt hogy alacsony költségvetésünkhöz képest nagyok voltak az igényeink. Merthát itt vannak az HDB-k meg a condók és a kettő közötti különbség nagyon nagy. a magyar átlag lakást kerestük, ami kifestett, nem lerobbant, a bútorok nem a 80as évekből maradtak ránk de sajnos rengetek ezzel ellenkező lasást találtunk. Az HDB-k legtöbbje ennél rosszabb volt a condok meg mindenféle extrákkal drágábbak voltak mint amit mi megtudnánk engedni, vagyis amit hajlandóak lennénk kifizetni.
De aztán megtaláltuk ezt a lakást és nagyon örültünk. Ez egy régebbi condó, szóval nem olyan drága és még is normális.
Aztán jött a hajcihő a 3. lakótárs megtalálása miatt. De végül sikerült.

Amit a lakás vadászatról tudni kell:
1) rá kell szánni egy kis időt ha az embernek vannak igényyei. Pl ha vagytok 5en könnyebb egy olcsóbb lakást találni, főleg ha nem bánjátok megosztani a szobátokat valakivel.

2) lesz egy kis utánajárás és szaladgálás, ha nem akatok olyan sokat költeni a lakásra.

3) Ált lehetetlen ügynök nélkül lakást találni. Hacsaknem tudtok valakit aki épp kiköltözik valahonnan. Az ügynökök fél havi lakbért kérnek fizetségért ha találtak nektek valamit és 1 évre kötitek a szerződést. Ha két évre akkor 1 havi lakbér.
Volt dolgunk rengeteg ügynökkel. A legtöbb mutat 3 házat és utána elfelejt. Ha nem tetszett kereshetsz más ügynököt. voltak akik rendesek voltak, de volt sok olyan kin látszott hogy csak a pénzt akarja tőlünk. volt aki még arról is hazudott mennyit kell nekik fizetni. Résen kellett lennihogy ki mit mond. Az ügynökök nem valami elkötelezett népség errefelé. De hát ha igy is megtudnak élni abból amit keresnek... merthát nem keresnek rosszul. köt 1-2 üzletet és máris annyit keres mint én, ha nem többet :-). És rengeteg van belőlük.


Aztán volt Március 15-e. a magyar követség megint szervezett egy összejövetelt. a botanikus kertben voltunk, ahol van egy magyar fa. Elénekeltük a himnuszt és a talpra magyart, aztán meg mindenki beszélgethetett akivel akart. volt borocska meg egy kis nasi is. Persze szigorúan magyar minőség :-)
Itt ismerkedtünk meg Robival, Tomival és Petrával. Ági is ott volt a barátjával, akivel így végre sikerült találkoznom :-)
Meg is beszéltük h akkor majd összejárunk többet. Eddig nem nagyon vágytam a magyarok társaságára, de be kell vallanom nagyon jól éreztem magam és szívesen talalkozom velük majd.

Meg is beszéltük hogy a köv héten talizunk. Ágiék Balin voltak, szóval ők nem tudtak csatlakozni hozzánk, de Petivel meg Robival kimentünk Sentosára, aztán este találkoztunk Tomival és Petrával. Hajnali 3ig beszélgettünk a clark quey-n egy kis pálinka kiséretében.

Na mára ennyi is. Kedves mindenki úgy el van veszve mindenki, hogy lécci tessék írni emilt hogy ki hogy van!

Category: 0 comments

No comments: